På en äng

Den 2012-06-30 klockan 19:11:17
Vi passar på att dra på äventyr när vi väl är lediga, som Sanna och jag råkade vara denna vackra dag så vi cyklade ned till ängen där vi tillbringade några fina soltimmar med att fånga ögonblick.
 

de där som lagar mat.

Den 2012-06-30 klockan 15:22:01
Först och främst vill jag bara klargöra en sak, när jag eller Sanna berättar om kockarna på vårat jobb så ska ni inte föreställa er tjocka och skrockande gamla män, utan pojkar födda på 90-talet. Och säkert 80-talet, eftersom alla är så jäkla mycket äldre än vad man tror. Då vet ni.
 
Jag tänkte i alla fall tillägna detta inlägg till dem, för de är så fantastiska. Trots att man måste se upp för att de ibland får för sig att börja peppra stekta potatisar på en eller plocka upp och vända en uppochner när man minst anar det, så finns de alltid där till ens hjälp när man är i behov av aioli eller en extra Ferske Reker. De är så himla roliga och fina så jag vill bara krama om dem och ta med dem hem i en liten burk. Puss på er pojkar.
 
Alltså okej vad fasen ska det här föreställa men jaja.

Såhär ser vi ut mest hela tidn

Den 2012-06-30 klockan 12:47:21
 
Med skjorta, förkläde, svarta byxor och det obligatoriska berget av ölglas. 
Sedan ser jag också alltid ut såhär i facet också. Alltidalltidalltid.
Rawr.

Fredag, fläskläpp och fulla gubbar.

Den 2012-06-30 klockan 06:14:22
Idag fick jag ansvara för att stänga hela restaurangen, vilket innebär räkna pengar i kassorna, låsa kassaskåp och massa andra viktiga saker som man inte borde få göra efter tolfte dagen. Dom litar på mig och tycker jag e flink, merci beaucoup!
Sen kom Sanna till Egon och överraskade mig med ett nyp i skjärten och en minut senare hade jag misshandlat mitt ansikte. Agnes nöp mig också i skjärten igår och det resulterade i att mitt knäsår körde in i bordskanten. Bloood. Jag börjar se ett mönster här.
De försöker döda mig långsamt.

Så jag lurade kocken Ashlack( ja, han heter så på riktigt) att jag hade gjort en snabb botoxbehandling under min rast som blev misslyckad och att han fick tycka att det var fult om man han ville. Han skrattade, det gjorde jag med
sen fick jag ont och slutade.

 På vägen hem cyklade jag och Sanna förbi massa fredagsfulla människor på gatorna. Jag hade målat fläskläpparna röda och de putade ofrivilligt. Några onyktra män tolkade det som ett yearning after kisses,
visslade och gjorde pussljud efter oss.
Vi cyklade vidare, svårfångade som vi är.
 
puuss
 
 
 

ooOOhhhHHhoo.

Den 2012-06-29 klockan 18:30:53
Skulle ta lite egopics och lägga upp men jag orkade bara ta en och sen orkade jag inte lägga upp den så skit samma.

En sak som är bra med att vara här är att man blir av med all åldersnoja, för här är vi minst. Verkligen minstast. Alla tycker vi är minismå. Och det är ju bra, för att annars får jag panik varje gång jag tänker på att jag faktiskt är arton.
Kom på alldeles nyss ihåg att jag har körkort till exempel. Nu ska jag cykla till jobbet, adioso.

jag kanske bara är knäpp.

Den 2012-06-29 klockan 04:11:05
Idag skulle Therese bära ut en Beef and Chips till ett bord, men blev hejdad av en kock:
"Vänta, det ska vara aioli till den där också."
"Det behövs inte", svarade hon, "det är till en bebis."

Jag skrattade så jag grät. Ingen förstod varför. Inte ens jag.

Det konstanta hänget

Den 2012-06-28 klockan 19:16:23
När vi inte jobbar chillar vi sönder i de enda möblerna som finns i huset.

 
Livet tillsammans på Petter Engens vei funkar verkligen bra.
För att mina två rumskompisar/väninnor/älskare/fruar/livskamrater och jag är väldigt lika, fast på olika sätt, vilket gör vårt samboliv fantastiskt. Och behöver jag ens säga att vi har förjävla roligt mest hela tiden?
(Alltså kan vi umgås i de två lädersofforna i dagar utan att skrika och kasta ketchupflaskor på varann) :)

om vårt jobb.

Den 2012-06-28 klockan 18:14:53
Vi fick en fråga av en läsare (hihihihihi vad kul det kändes att skriva det) som undrade vad jag och Sanna gör på vårat jobb, och då insåg vi att vi faktiskt aldrig riktigt berättat det. Det tänkte jag alltså göra nu, så kort som möjligt hehe.

Jag och Sanna jobbar båda på Bryggerikaia, som är en restaurang som ligger vid båthamnen i Bodö. Vi är anställda som servitriser, men vår huvuduppgift är mestadels "rydd", vilket innebär att vi springer runt och ser till att folk mår bra, hör ifall de har några önskemål, plockar bort efter att de ätit klart, bongar in de beställningar som de kastar åt oss, springer ut med mat när den är klar, och helt enkelt att göra allt för att underlätta och hjälpa till med att allt ska gå så smidigt som möjligt. Man skulle kunna säga att vi fungerar som hjälpredor, där vi har en grunduppgift (t ex att hålla det städat och snyggt på uteserveringen), men att när någon behöver få något fixat så fixar vi det. Säger någon till oss att fylla på cola i kylen, hämta mer is eller att bära ut drickor till bord 12 så vet vi hur man gör det.

Bryggerikaias uteservering.

Den enda nackdelen med att jobba så som jag och Sanna gör är att vi delar på heltid, och alltså inte får arbeta lika mycket som t ex Pone får. Våra veckor ser oftast ut så att vi jobbar varannan dag på vardagarna, och sedan jobbar vi båda två på helgerna då det behövs extra mycket personal. Eftersom det är säsongsarbete så påverkas vårt arbete väldigt mycket av väder, är det många gäster så behövs mer folk på restaurangen, och det är därför rätt svårt att räkna ut hur mycket man kommer tjäna och så. Man kan helt enkelt säga att när vi får jobba så tjänar vi fett bra, men att problemet ligger i att vi ibland inte får jobba så mycket som vi faktiskt vill.
I timlön får vi 125 nok, vilket motsvarar ungefär 147,5 svenska kronor, plus att vi får nattklubbstillägg (ob) på helgkvällar, så den är inte att klaga på. Hur täta vi blir återstår dock att se, allt hänger som sagt på hur ofta vi får jobba. I söndags fick jag liksom jobba tolv timmar, i tisdags fick jag jobba tre. Helt oförutsägbart är det, vilket kan kännas väldigt jobbigt ibland. Men hur som helst så trivs vi så oerhört bra på jobbet, tycker om våra kollegor massa mycket och har verkligen himla kul. Och det är ju ändå viktigast.


Kvällen vi besteg Bodöstatyn

Den 2012-06-28 klockan 09:30:00
På vägen hem från en fin solnedgång och en trevlig främling på seven eleven fick vi syn på en staty
vi inte kunde motstå som bestod av en man, en stege och en hammare. Hi liksom built this town yo och för att visa  vår respekt så klättra vi
på hans ansikte.

 

zup, vi är lediga idag

Den 2012-06-28 klockan 02:33:41
(fast inte Sanna)

tänder.

Den 2012-06-27 klockan 15:55:31

Skypar med broren. Jösses vad han gör mig glader.

snyft klockan 4 på morgonen

Den 2012-06-27 klockan 05:25:02
Jag hade just kommit hem från jobbet och Agnes, som också är ledig imorgon, satt uppe vid datorn. En stund senare försökte hon läsa harry potter högt för mig men det lät bara tapigt och gick inge vidare. Sen fick vi för oss att se systrar i jeans och det gjorde vi. Det är en sån där film som man nämner i tråkig ton när man snackar men fin är den faktiskt, riktigt fin inser jag nu. Och vi grät och snorade.
 
typ såhär såg vi ut.

tisdag ser jag mig omkring mig omkring mig omkring.

Den 2012-06-27 klockan 00:26:51

Här är Pone och jag. Jag ser lite gul ut, men det gör inget.

Tjena kamrater. Jag fick alltså jobba tre (TRE!?!?!?) timmar ikväll. Blev så fruktansvärt upprörd över att bli hemkörd att jag var tvungen att ta en milkshake hos Pone på Egon innan jag cyklade hem. Det var en så himla bra kväll och alla var på bra humör och hade kontroll på sina stationer så vi hade bara fett kul och dansade runt i köket, och så var det franska gäster som alla blev jätteimpade av att jag kunde stå och småprata med. Men alla hade i alla fall så bra kontroll att jag helt enkelt inte behövdes. Nähepp, tack och bock för den du.
Cyklade hem och nådde en låst dörr, satt mig ner och chillade i tjugo minuter innan jag började klättra på huset. Halvvägs upp på skjulet kom Sanna hem och visade mig att nyckeln låg i en sko på bron. JAJA DET ÄR INTE SÅ HIMLA LÄTT ATT KOLLA ÖVERALLT HELA TIDEN.

Nu ska vi äta Bullens och se Jersey Shore. Bra kombo, hellyeah.

Salt överallt

Den 2012-06-26 klockan 17:09:32
Slickade mig på armen efter doppet och herregud här kan man ju koka pasta. Asvärt ju.

Sen kan jag lova att vi badade utan handduk och gick längre ut i vattnet. Vi är inte så muppiga som vi ser ut. Vi är hardcore bitches. Egentligen. Det syns inte på bild dock. Men vi är det.

mammaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Den 2012-06-26 klockan 05:13:19

Vi tog oss ett nattdopp för en stund sedan. Såhär coolt tog vi det.

Det här är alltså någons vardag.

Den 2012-06-25 klockan 18:59:00

Fyller ju som kraven för en kaffe på balkongen.

Det vackraste jag vet

Den 2012-06-25 klockan 18:39:00Finaste morgonpresenten att vakna till en måndag <3

Jävligt produktiv gårdag

Den 2012-06-25 klockan 16:07:03
Var efterlängtat ledig igår och ställde klockan på tidigt. Gick ut och stekte migsjälv som ett ägg i solen, läste ut en bok, åt Snickersglass, råkade blotta mig för grannen, lyssnade på musik och hade ett allmänt nice sommarlov (som vi glömmer bort att vi har hela tiden). :)
 
Sen när Pone kom hem från jobbet fick vi en uppenbarelse över hur äckligt vårt hus var. Verkligen slusk. Lixom vilka människor lever här egentligen??!?! USCH!!! Eftersom vi numera ser på oss själva som en liten familj, som köper familjeförpackningar av skinka och respekterar varandras sovtider, tog jag och Pone tag i vårt gemensamma boende. Vi tvättade ungefär 18 tvättar, diskade bort högen av porslin, dammtorkade jävlart säkert överallt, fyllde ungefär 19 soppåsar och kröp över hela golvet med en helvettes minisop för att vi har varken dammsugare eller skurmopp. Renbäddade och vädrade och tvättade till och med filten i soffan. Åh gud vad det känns bra! Nu är vårt hem ett vackert hem igen och sluskarna i oss får vi tona ner på ett tag.
 
 
Sedan firade vi vår duktiga dag med att äta chokladpulver med sked och se Jersey Shore resten av kvällen.

massor av text om ungefär ingenting.

Den 2012-06-25 klockan 03:17:15
Varnar för långt inlägg redan innan jag har börjat skriva. Ska ni med ett flyg eller en båt så börja inte läsa, ska ni göra något viktigt som att sova eller städa så läs. För det gör man alltid när man egentligen ska göra något viktigt.

Okej! Hej på er. Jag kom just hem från le jobb och är helt knäppt trött. Jag har varit två popcorn från att somna/svimma senaste timmarna, kanske för att det blev tolv timmar utan mat/sov/sitt/kisspaus (nu får ni inte tro att vi inte får gå på toaletten, det får vi, jag var helt enkelt inte nödig bara. Okej, moving on). Men det har verkligen varit en fett mysig och bra dag idag, alla små norskar har varit gulliga och jag har känt mig mycket duktig mest hela tiden. Dagen började med att jag kom hem från jobbet halv sex i morse, och hade ett problem. Den vita skjorta som vi har på oss när vi jobbar blir smutsig väldigt snabbt och lätt, men jag hade tagit det till en ny nivå. Efter stängning igår skulle jag ställa undan en skål med jordgubbspuré, och råkade hälla hälften över mig. Men jag slängde skjortan i tvätten som en chef, startade maskinen, gick och la mig. Innan jag hade hunnit somna ringde Pones väckarklocka och hon gick upp för att fara på sitt jobb. Efter några timmars sömn klev jag upp, tog ut min skjorta och hängde den på tork i solen. Lagom till att jag skulle börja jobba klockan 14.00 var den både vit och torr igen. Snyggt där, tack.

Och på jobbet gick det som sagt brabrabra, jag har rullat bestick och burit ut mat och tagit betalt som en kung. Kom på mig själv när jag sprang in i köket och sa "Ni må sprätta bongarna för nu höll jag på att ge bruden på 53 blåskjell", eller något liknande, att vad fasen säger jag? Vad det där ens en korrekt mening? Hade jag hört någon säga den för tre veckor sedan hade jag fattat nada, none, neko. Men ja. Det är så det pratas hela dagarna, det är jordbaer hit och fiskesupper dit så jag blir helt snurrig i huvet. Fast det är kul. En sak som jag funderade på idag är: hur tänker människor när de tittar ut genom fönstret, ser att det är stekande sol och termometern visar sommarens varmaste dag hittills, OCH SÅ TAR DE PÅ SIG JEANS? Jag höll på att smälla av och smälta ner till en liten pöl när jag gled runt på uteserveringen i mina svarta jeans, men jag hade ju inte så mycket till val. När det sedan kom en massa folk som (förhoppningsvis) får ta på sig precis vad de vill själva, och så har de också på sig svarta, slickade jeans? Biatchez please, use your valfrihet för bövelen. 

Dock blev det lite pinsamt när jag stod i baren och skulle hälla upp en öl, och tänkte se lite cool ut. Glasen står nämligen staplade i höga torn och ibland fastnar de ihop med varandra, någonting som lätt går att lösa med ett litet försiktigt slag på glaset. Två glas satt alltså ihop, jag svängde runt dem, smällde till dem och krasch. Mitt trick misslyckades och jag fick ta ett nytt glas och hälla upp ölen i det istället. Värre än så var det inte, men jag blev ändå besviken för att jag inte fick se cool ut. (Gjorde exakt samma sak igen typ en halvtimme senare, men det var inne i diskrummet så då hade jag inte publik). Men det var det enda nederlaget idag! Annars har jag under dessa timmar tjänat ihop pengar så att jag kan gå på bio sjutton och en halv gång. Eller elva gånger, om jag vill ha popcorn till. Annars skulle jag kunna köpa tre par urban ears-lurar. Eller säkert jättemånga liter torrfoder. Bra känns det i alla fall, man vet aldrig när man kan behöva lite torrfoder.

Så, jag har alltså jobbat tolv timmar på en knäckemacka, en skål gröt och två wienerbröd. Borde göra mat, men ORKAR INTE. Jag fick med mig sju muffinsar hem, sinnessjukt goda. Måste äta en. Orkar inte laga mat. Okej, nu är det sovdags. Jag är ledig imorgon, och det känns faktiskt oerhört skönt. Godnatt, barn.
Jag och mitt smilehull. (Wow, verkligen jättestor bild på mig. Tja.)

Insikter och uppskattning

Den 2012-06-24 klockan 07:36:00
Usch vad jag tycker om att jobba med människor. Det vill jag verkligen göra när jag blir stor. Elr större. Elr jag är ju ganska liten (17 hej!) Hm... Äh IALLAFALL, glada människor är nice. Och det är ju typ det mitt jobb går ut på. Hämta mer vann (vatten), springa efter filtar, se vart deras Lammeskanke egentligen är, duka av och torka borden. Allt för att peepzen ska vara happy peepz som kommer tillbaka.

I denhär branschen är det ju mest alla fula och irriterande incidenter man spottar ur sig till närmaste öra, och det är sånt folk talar om. Därför tror nog många att det är jättehemskt och fantastiskt frustrerande att bara lyssna på gnäll från kunder hela dagarna. Men hur ofta hör man inte "Tuuuusen takk!". Det är HELA tiden.
(Hungriga) folk är bitchiga tills de fått sin mat, då är de inte kul att hantera. Men sen. Sen är de sååå lyckliga (och mätta) och då är det bara roligt att servera och torka deras spillda Cola. För man får så mycket uppskattning. 
Nä, människor vill jag jobba med. Frågan är bara vad jag vill bli. För jag tänker faktiskt inte satsa på servitrisyrket (sry, chefis)
 

Working zombie

Den 2012-06-23 klockan 23:23:51
Igår kom jag till jobbet tre timmar för tidigt av ren vana och slarvighet så jag hade massa tid över att gå på en solig upptäcktsfärd i Bodö city så jag började med båtarna och gick därefter förbi Bryggerikaia och hälsade på Sanna, sedan kilade jag in till stan och prova lite kläder innan jag köpte en smarrig big bite sandwitch på väg till jobbet.

kalasbrallor.

Den 2012-06-23 klockan 15:25:16

Jag och Sanna har köpt ett par fräsiga byxor som jag glider runt i för tillfället.

Idag är det SOL, så jag har legat och pressat (utan att bli brunare) och varit ute och sprungit. Annars väntar en kväll med jobb och allt vad det innebär, konstigt nog var det jättelite folk på restaurangen igår? Trodde vi skulle dödas, men nej. Hur det blir ikväll-det återstår att se. Adjö.

sol=pojkar. vind=opojkar.

Den 2012-06-23 klockan 01:13:59
Åh, alltså himmel och pannkaka vad mycket snygga killar det finns i världen. Och i Norge. Och i Bodö!

Typ idag, man sitter och chillar kaffe på en bänk och helt plötsligt är det snygga killar överallt som man får ögonkontakt med, men eftersom det blåser så ser det ut som att man har en elvisp på huvudet och man tittar därför snabbt ner i kaffekoppen igen. Killarna däremot, de glider runt med håret och brillorna på plats och bara ser mumsiga ut. Snart snaggar jag av håret, och ger mig ut på gatan igen.
(Var inte oroliga mamma och pappa, jag lovar att inte ta med någon hem.)

fantastic Mr.Fox i den norska urskogen

Den 2012-06-22 klockan 13:22:52

Jag såg en Räv!!! Fattar ni hur coolt det är? Har aldrig sett en livs levande räv förut och denna smög omkring i någons tomt i vårt kvarter då jag cyklade förbi och nynnade på vägen hem. Då sprang den upp, in i skogen och strax efter började kråkor kraxa, lät som en varning till andra kråkkompisar att räven har anlänt, akta er. Skogen djur lever nära människorna här i Norge. Jag hade velat vara en uggla eller nån annan skogsvarelse i trygghet och se allt det där hända inifrån. När jag är ledig nån dag ska jag ut på äventyr i skogen. 
Det är tydligen midsommar i Sverige idag, nice.

en torsdag.

Den 2012-06-21 klockan 19:59:25
En sån där dag när man sitter på en kaffebar och hamnar i en diskussion om Håkan med personalen, han frågar vilken som är ens favoritlåt och spelar Aprilhimlen medan man får den andra påtåren gratis. Skulle kunna bli en lovestory, synd bara att han var typ 35. 

Nu ska jag inta soffläge. Det är jag såhär bra på:


Hotness på hög nivå.

Impuls ok.

Den 2012-06-21 klockan 16:42:00
ÖJ JAG SKA TILL EMMABODA!
Emmabodafestivalen för er obildade människor. Okej jag var en obildad ungdom fram tills typ en vecka sedan men nu har jag kirrat biljett så jag ska tydligen dit. Vad det nu än är. Heheh.

Nej det är en Trästocksaktig fyradagarsfestival med bara en massa indieband, som ligger i Småland! Har aldrig varit där och jagärsådärjäääättetaggadpåattsovaitältochskrikaochätalangosmedrandomfolk. Åh så sjukt nice.
 
Detta betyder dock att jag enbart kommer vara hemma fem dagar innan jag drar iväg igen,
då Emmaboda börjar den 25e.
Amen det känns bara fetttttttt (som Agnes skulle ha sagt)
 
 
Aaaaawww yeeaah!

fast att inte falla för frestelser blir nog tråkigt i längden.

Den 2012-06-21 klockan 11:51:00

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att NEJ, nu ska jag för bövelen inte röra mitt hår förrän det är utvuxet och naturligt och helt och rent, och så går jag runt och ser förtaskig ut i ett halvår och så slutar det med att jag inte orkar mer och färgar det ändå.

Typ som nu då. Brunt igen. Tjena.

You speak deutch? Je suis desole, jag kan ikke snack norsk.

Den 2012-06-21 klockan 03:03:22
Okej, orkar ni läsa det här så får ni en morot. 
Vi har kommit på hur extremt lite vi har bloggat om jobbet och allt vad det innebär så här kommer en liten uppdatering om det.
På Egon är jag anställd som servitris och har varit det i snart en vecka.
Mina arbetsuppgifter är att rulla bestick, diska, servera kunder och se till att de tycker om maten och om inte, framföra klagomål till kockarna.

Bära ut glas och rensa bord är också viktigt. Grejen med besticken är att det lilla hörnet i baren som man står och rullar dem i har ett fint meditativt ljus som får en att tänka på massa fint. Och att diska är ju som ett skitroligt onlinespel på datorn där det gäller att vara så effektiv som möljigt, plus att duschkranslang-grejjen är som ett vapen i spelet och man känner sig mäktig när man sköljer alla tallrikar med högsta vattentryck. Jag har det bättre än vad jag kunnat tänka mig för personalen är jättetrevliga och kockarna har typ tonårshumor så det är kul att höra på dem, kunderna är också trevliga om man ler mot dem och säger självklart eller absolut då dom vill ha något extra eller framföra klagomål. Och när det finns kvar pizzabuffe får man ta för sig och när en maträtt är felbeställd eller över får man käka den, samma sak gäller riktigt smarriga deserter som oreokake, eple kake, creme brulet eller poletrockets, jag vet, konstiga namn men gusågått! Jag fick räkna pengar vid stängningsdags redan första arbetsdagen, förutom milkshaken och juice som jag blev erbjuden under de sista timmarna håhåhå.
 

På uteserveringen som är öppen när det är soligt händer massa roliga saker också. Först och främst sätter sig inte folk vid det bord som de säger att de ska där ute så man får komma med heta tallrikar och fråga varenda kotte om de har beställt biffsnadder eller inte, men som tur brukar de var lulliga och glada och tycker dom är jätteskojiga när de säger att de gärna tar rätten ändå, om den är gratis förstås. Ett trevligt sällskap har sådär härligt spontant bett mig sjunga för dom med min hesa ovilade röst och lät mig inte gå iväg förräns jag gjort det så jag drog en tarzanylning och sa att det där var mitt bästaste och lämnade sällskapet i skrattsalvor. Norskar är så lättroade och jag får pengar för det.

Livet är så grymt bra! 

Skum svensk på asfalt.

Den 2012-06-20 klockan 22:37:27
Gick ut för att fota, glömde bort att allemansrätten inte existerar här och sprang så tuttarna hoppade ur softisen. För att den onda kvinnan i vardagsrummet såg mig sneaka i hennes trädgård och ställde sig upp. När jag sedan halvspringandes brottades med bhn, väl i säkerhet för ondingen, såg jag att jag hade publik: fem ungdomar som hängde på en uppfart.
Möh.


På en udde bland tjocka fåglar

Den 2012-06-20 klockan 21:14:06
Okej vi har sagt det ungefär 18 gånger men det är så sjukt jävla vackert här. Moln som sväljer bergstoppar blandat med blåa hav och fiskebåtar som ser ut som gigantiska hajfenor i horisoneten om man inte har glasögon på sig. Shit. Jag är så himla glad över att det blev nordnorge!

Dessa bilder tog vi i måndags då jag och Agnes var lediga. Vi kuttrade lite med Pone på Egon och cyklade sedan i något okänt väderstreck tills vi hittade en grön kulle omringad av vatten. På den hittade vi några hyfsat mjuka stenar och där myste vi resten av kvällen. Med hallontuggummin (vi äter inte bara godis utan köper annat ibland. fast bara ibland), snäckskalsplockning, fulerier och grubblerier. 


*pÅ sNiSkAn*

Den 2012-06-20 klockan 02:46:56

iKvÄlL hAr JaG jObBaT. dEt VaR kUl. 

Okej, seriöst. Nej, det var inte jättekul. För jag var trött och nu luktar jag räka. Som hon i Smala Sussie, ni vet. Men jag var i alla fall 900 kronor rikare när jag cyklade hem, plus några hundra i dricks, så varför klagar jag ens. Det går ändå ganska bra här som.
Imorgon är jag ledig ensam, kul. Ska skjuta skator och bygga kråkslott. Godnatt.

Skype är länken mellan länderna

Den 2012-06-19 klockan 20:11:37
Pratar med lillan och planerar hennes ankomst.
Då hon måste ta med stekpanna och toalettpapper. Annars får hon inte träda in i 21c. 
 
VILL NI SKYPA MED MIG HETER JAG SANNAELINN (cool kid yo)
 

Ruccola hallå

Den 2012-06-19 klockan 01:10:18
Personalrabatt för fan, även om vi inte jobbar där.


regnig och ledig och söndag.

Den 2012-06-18 klockan 03:24:19

Stackars gubbe, har något i örat.
Idag var Sanna och jag lediga. Hela dagen spenderade vi med att tvätta och äta. Sedan gav vi oss ut i regnet för att ta en buss in till stan och hälsa på Pone. Tyvärr missade vi bussen med en minut och när vi insåg att nästa buss gick om två timmar så bestämde vi oss för att lifta de fyra kilometerna in till stan. En taxi stannade, vi blinkade lite och såg söta ut och fick åka gratis in till stan.
När vi sedan fick både kaffe och varm choklad gratis på Egon (där Pone jobbar) så älskade vi livet.
Dagens fundering kvarstår dock: Hur ska vi göra för att bli av med alla pengar som vi får i dricks?
SUUUGGEEEEERRR att vara brud och snygg och få massa grejer gratis hela tiden. *SuCk*.

Trying to look like a model in the wind.

Den 2012-06-18 klockan 02:08:55
Expectations:
Reality:


Klockan två på natten.

Den 2012-06-17 klockan 20:18:00
Den där stämningen i bilen när man får skjuts hem av en kock och det visar sig att man tjänar dubbelt så mycket som honom. Som dessutom jobbat där i ett år och är äldre än mig.

Åh jag ska sluta prata.

Med ett vinglas som mått

Den 2012-06-17 klockan 19:46:00
Första kladdkakan gjord!
Med saltat bregott, ägg som kanske inte var helt ok och linfrön. Men vafan, suget tog över och då spelar det ingen roll vad man slänger i. Eftersom Elsan är försvunnen numera förevigt lämnade hon en massa fina småsaker till oss. Bland annat ett halvt paket glass (som är jättedyyrt!!!) som vi delade systerligt till den fantastiska skapelsen.
Gått.


en lektion i norska. del 1.

Den 2012-06-16 klockan 15:24:39
Här kommer en liten lista med (mest troligt felstavade) norska ord som jag har lärt mig hittills. Plugga på dem nu.

rydd - rensa
brett - bricka/vika
hade - hejdå
taeppe - filt
flink - duktig
spise - äta
glass - glas
smilehull - skrattgrop (tro mig, jag får höra det)

Elisabeth flyttar ut och konsertkänsla på en bar.

Den 2012-06-16 klockan 14:34:09


I torsdags råkade jag vara jätteblå helt utan att det var meningen. Blå kånken och blå converse hade jag också.

Solen skiner men jag sitter instängd på rummet för i resten av huset flyttas det för fulla muggar, och så fort jag sticker ut en tå ur rummet är jag JÄÄTTTEEEIVÄGEN för någon. Det visade sig också att hon ska ta med sig typ allt från köket, så nu kan vi inte laga mat längre. Gött.


Gårkvällen var i alla fall out_of_control. Restaurangen var överfull med folk, och alla i personalen var så stressade att jag tror att minst hälften av dem hann svära åt mig innan jag var klar där. Glas krossades till höger och vänster men alla bah K, jag höll på att öppna en vinflaska på 900 kronor för att hälla upp två glas (det får man INTE göra), folk knuffades och trängdes och idag är mina fingrar ömma av den värmebehandling de får på jobbet. Köket råkade göra en lyxig räkspecialrymdmacka för mycket, som jag och Sanna fick och vi dog. Kalas. 


Då klockan började passera midnatt stängde emellertid köket, vi koncentrerade oss på baren istället och plötsligt blev alla oerhört mycket gladare. Ett par timmar gick det dock inte att röra sig. Tänk er en konsert där man har bestämt sig att komma längst fram, och de sista metrarna får man trycka sig hänsynslöst genom en vägg av människor. Tänk er nu att befinna sig i den trängseln, fast alla är oroväckande onyktra, en halvmeter längre än dig själv och du bär på ett torn av 14 ölglas. Scary. Men fett kul ändå. Och ikväll förväntas det att bli minst lika mycket folk, så jag förbereder mig på ännu en sen kväll/tidig morgon även idag. Jösses vad jag tar vara på mitt liv just nu. 


Partygurl.

Den 2012-06-16 klockan 01:34:50
Våran rumsis Elisabeth kom precis hem och ba: "HALLLOOO! NU ERE FEST!!", drack lite Pepsi och började vika tvätt.
Wtf är det så man festar här eller?

Lång dag utan spisepaus.

Den 2012-06-16 klockan 01:22:34
Agnes lyfte upp mig ur mitt emomode på jobbet idag efter att jag krossat några glas, hällt ut blåmusslorsspad över hela golvet och bränt mig på alla tio fingertopparna på skållheta tallrikar. Ville bara gråta men då kom fjunet från gullelandet klockan sju och var bara gos. Åh, jag är så otroligt glad över att vi jobbar på samma ställe. Puss! (Poni jobbar på en annan resturang i hamnen, och det är hennes första dag idag!)

Fundering på toaletten nyss. "Vad är det som luktar så äckligt?!?"
Amen tusan det är ju jag. 
En blandning av spilld öl, fiskesuppe, cigarettrök, lök (i dubbelbetydelse), fickbröd, rengöringsmedel och räkspad. Mums ju. 
Men äh, jag har fasen jobbat i 10 timmar. Från 14.00 till 24.00. Så äckeldoften är helt ok.


fiskmacka i plural.

Den 2012-06-15 klockan 18:22:24

Denna bloggs första webcambild. Ber om ursäkt för det, kommer ej att hända igen.
Jag äter i alla fall mackor med makrill för att fylla på med energi. Om tolv minuter ska jag cykla till stan, jag börjar jobba klockan sju. Både Sanna och Pone har jobbat hela dagen, hann träffa dem i typ fem minuter i morse eftersom de drog i samband med att jag klev upp.
Jag hoppas att Sanna får stanna och jobba på restaurangen ikväll för det var så kul att jobba med henne igår!!!

Nu upptäckte jag att Elisabeth står i duschen, jag hoppas verkligen att hon snart är klar så att jag hinner borsta tänderna innan jag drar. Lukta makrill i munnen=ingen dricks. Screw that. Ses!

Hat mot regler och bestämmelser (arg baby säger hej)

Den 2012-06-15 klockan 09:00:00
AAAAAARGGRGHHRHGH!
Fml. Ok.

Hatar min ålder. Fan. Fanfanfan. 17 år och 10 månader men ändå alldeles för tiny. Fan. :( Medan Agnes springer runt och är norra Norges nöjdaste bartender får lillgrisen Sanna servera kaffe och på sin höjd röra ett tomt vinglas. :( Jag får alltså inte hantera alkohol. Inte hälla upp, inte servera och inte dricka. (okej inte för att jag skulle förtära på jobbet, men det predikar de också om.) "Men regler är regler".
Detta gör bara att jag blir en börda. Jag kan ta upp beställningar, men någon annan måste springa till mitt bord med de förbannade dryckerna. :( De måste alltså jobba dubbelt. 

Sen får jag bara jobba till tolv. TOLV! Jobbar man över tolv är det nattklubb och partyparty. Jobbar man över tolv får man dricks och OB. Jobbar man över tolv är man lycklig och rik och älskad och fantastisk och smokin', Timmarna kan lixom flyta iväg om några gubbar sitter och krökar in på småtimmarna, och timmar = moneeey! MEN NEJ. Lilla snuttepluttan måste hem ju till snuttefilten och sova under sin sänghimmel med rosa hjärtan. Hon kan inte vistas i en så hemsk miljö, hon är ju bara ett barn. Ok, fml.

ALLT ÄR MINA FÖRÄLDRARS FEL! Är det så sjukt svårt att trycka ut en unge liiiite tidigare?!?! Shit jag kommer absolut ENDAST föda på de sex första månaderna av året. Blir jag pregnant i februari kniper jag antingen ihop eller så gör jag ett kejsarsnitt hemma på köksbordet. På mig själv fan. Allt för ungen inte ska få leva det hårda livet jag lever.VET NI HUR MYCKET PENGAR JAG FÖRLORAR PÅ ATT VARA 17?!??! Usch hemska tanke, men det är min verklighet. Usch. 

Skaka rumpa (eller pompoms går lika bra)

Den 2012-06-15 klockan 02:21:00
Trodde vi skulle få en lodardag tillsammans allihop med stan, picknick, film, kladdkaka (älskade Poni Banoni hade med sig kakao och vanlijsocker och mjöl och allt!!!! älskar människan!!!), navelpill och djupa samtal om bananskal. MEN NEJ SÅ BLEV MAN INRINGEN PÅ KVÄLLEN.

Här är lite bilder när vi fortfarande var fria fåglar.
Flickor på schtaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.
Dröm om mig inatt <3

Kedjan hoppar i en stad där alla cyklar

Den 2012-06-14 klockan 22:28:11
Vad ska man ta sig till när cykelkedjan lackar ur? Hitta en trevlig typ som kan med cyklar och bjuda den på gofika. Cykel måste man ju ha här, he gå int annars. Nu nämner jag ordet cykel(och ännu en gång) för sista gången,CYYKKEEL. Såja, ute ur mitt system.
Det kändes konstigt att fixa kedjan och kliva på ehm.. det tvåhjuliga färdredskapet igen direkt efter att ha ramlat och rivit upp ett hål i byxan, eftersom man är van vid att sånt händer då man är nio år eller tolv för då får man ligga och gråta eller sura ett tag, men jag är en stor flicka nu. Och det är Agnes och Sanna också, så dom blev inringda på sin lediga dag från jobbet och tjänar sedlar ikväll, som stora flickor gör. Hoppas de får dricks för vi behöver införskaffa köksprylar när Elisabeth far och tar allt sånt med sig.
Hur som haver är jag ensam i boet och låter mina kroppsoldater reparera såret, vilket känns skönt. 
Dessutom kunde det inte varit en mer passande dag att riva upp knäet på, i och med att jag är ledig och kan plåstra om det i lugn och ro,
så jag är nog nöjd med tillvaron ändå.


Imorse var jag glatt ovetandes om vilken olycka dagen hade förberett åt mig

 Nu är jag härdad


Jag har anlänt.

Den 2012-06-14 klockan 20:06:12
Jag bekräftar allt som Sanna och Agnes sagt om lägenheten. Vårt place är såå NICE.Och snart flyttar Elisabeth ut  och då äger vi hela boendet! 

Gårdagens händelser flöt på i denna ordning: Efter att en viss Lovisa överraskade mig på skellefteå bussstation strax före tio med att hoppa ut ur bilen och springa in i min famn och ge mig en dikt på lapp som hon skrivit själv, vilket gjorde mig jätteglad, satt jag snart på bodö bussen. Du är fin Lovisa.  

 Under de första timmarna av resan var jag lycklig över mitt överflöd av ensam chilltime, satt och läste, lyssna på musik och käkade kyckling sandwiches. Den sista timmen hade jag ont i skinkorna, var illamående och irriterad över mina alltför långa ben. Fin kontrast som uppenbarade sig efter nio timmar. Sanna satt fint på busshållplatsen och väntade på mig då jag klev av och tillsammans gick vi till lägenheten med väskor och cykel och andades in den  norska luften. Alla cyklar här i Bodö, och inte lugnt heller. Träffade snart en glad Agnes som cyklade till jobbet på vägen och klev till sist in i det himmelska människoboet
(jämfört med det jag hade sett på bild och förberett mig att leva i).
Jag kan fortfarande inte fatta att jag är här! 
 

cyklacyklacykla.

Den 2012-06-14 klockan 14:18:02
Jobbade till klockan tre i natt, kom hem halv fyra och kunde inte somna förrän halv fem. Men det gör ingenting, jag är glad och livet är fint och igårkväll anlände Pone, som ni nog vet vid det här laget. Idag är vi alla tre lediga, och det tänker vi fira med picknick i park. Mysigpysigt.

Kul parentes! Ni minns killen med knivarna? Gissa vilken restaurang han är kock på. Japp, vår restaurang. Hehe.

Det är kockarnas fel

Den 2012-06-13 klockan 21:56:20
Igår började fritösen brinna på jobbet.
KAOS.
Alla kockar hade gått hem och kvar var vi fyra brudar. Och jag upprepar, KAOS!
Alla norskor sprang runt och skrek och ringde brannkåren medans jag gled runt och fascinerades av de enmeters höga flammorna och den tjocka svarta röken. Lukten tog över och hela hörnet blev rökskadat. Jag tyckte det var ganska coolt faktiskt.
Det roligaste var att ute på uteserveringen satt hela brandkåren och söp.
Så de fick, lulliga som de var, rädda vår kväll genom att vingla in i köket och vrida av gasen och slå av strömmen. Piece of cake tyckte de medans alla brudarna överöste dem med tackord och jag-ska-döpa-mina-barn-efter-dig-er-tack-så-mycket. Heheh Stine hade puls i timmar efteråt.
Kaoooznight, but I liiiiike it.


saknareey<3<3<3

Den 2012-06-13 klockan 01:47:12

Nu har Sanna varit borta i sex timmar, vilket är alldeles för mycket när man har umgåtts med någon 24/7 i flera dygn.
Därför gjorde jag en liten mix av oss från de senaste två åren för att uttrycka min kärlek till denna kvinna. Puss.

dagen då jag fick veta att jag har mvg i nk a och fick 161 nok i dricks.

Den 2012-06-12 klockan 18:28:21
Igår var en himla fin dag. Och alltså jag måste bara hålla bygga på Sannas älsk-inlägg här under och säga att fy fabian vilket bra jobb vi har. Alla är så oerhört trevliga, roliga, gulliga och helt enkelt fantastiska, jag måste erkänna att jag är avundsjuk på Sanna som ska jobba ikväll. Dock funderar jag på om norrmän överlag är snobbigare än svenskar, eller om vi bara har råkat hamna på en väldigt fancy restaurang? Mest troligt det sistnämnda, både för att den snobbigaste av dem alla var göteborgare, och för att varje maträtt kostar typ 300 nok. Man kan i alla fall bli lite less på att behöva springa efter nya vinglas eftersom man råkade röra glasets kupa när man serverade och på folk som skriker att om han inte får sin mat inom en kvart så får kocken äta upp den själv. Roligt har vi som jobbar i alla fall, och tur är väl det.

Något av det absolut finaste med gårdagen var i alla fall när klockan slagit ett och alla hade lämnat restaurangen, och jag och Therese var kvar själva och jag kände mig som the-girl-next-door som jobbar på en krog i en småstad i en amerikansk dramarulle när jag stod och torkade baren medan hon räknade kassan. Och att sedan cykla hem genom Bodö på natten, till Sanna som var ensam och övergiven.
All dricks som vi får har vi bestämt att vi ska använda som mat/buss/öl/glass/annat-kassa, så idag cyklade vi till affären för att handla! Det blev en liter mjölk (ja, den var på rea), ägg, tortillachips och godis. Efter att ha levt likt en Boot Camp i fem dagar tyckte vi att godis absolut behövde prioriteras.


Det är helt stört vad långa mina inlägg blir. Herrejösses, ni kommer aldrig orka läsa dem. Men ikväll ska som sagt Sanna jobba och jag äta godis och se på film. Men imorgon ska jag jobba, och imorgon kommer Pone och joinar vårt kollektiv! Velkåmen. Okej, vi hörs senare. Hejdå pysar.

Snart rullar jag över gränsen

Den 2012-06-12 klockan 00:46:02
Hallå där, Pone här! Det är lite mindre än tjugofyra timmar kvar tills jag sitter i Bodø bussen och det mesta är nedpackat så jag och min krigarkatt sitter och käkar glass med frysta hallon, smarrigt!
Jag är glad. Och lugn. Och ivrig. Och inser att jag låter autistisk. Åh, vill bara komma dit och återigen fascineras av bergen och jobba och prata norska och tjäna sedlar! Har spenderat mesta delen av dagen med att  skriva en noggrann men fett onödig packlista med varenda klämma och hårsnodd som ska med. Fråga varför. Jag har kontrollbehov. Men jag är taggad som en igelkott och har en arbetsgivare som är så söt att hon betalar mina jobbarkläder åt mig och har sagt att jag får jobba fler timmar, utöver det som står på mitt schema,
om jag vill det! Och lägenheten ser ju bara för bra ut!
Jag längtar.
Fasik vad gött detta kommer bli!

Ja, det sitter ett hallon på min nos. Den råkade liksom fastna och den trivs bra där.

Kockarna slåss med stekspadar.

Den 2012-06-11 klockan 20:57:55
Shit vad jag är nöjd!!
Alla på jobbet är huuur nice som helst, schemat har anlänt och det ser bra ut (dock så avlöser jag och Agge varann) och man får äta upp alla överblivna blåbärsmuffins. Allvarligt, jag tror inte det kan vara bättre.
Idag har jag lärt mig lyxduka, att alla rätter kostar runt 300 nok och att söta pojkar inte äter strips. Jag mobbas redan för min norrländska av de från Dalarna och Therese kom på mig när jag stod i disken och pratade med mig själv på skånska. Mehhe.
Åkte hem på min vita springare med Icona Pop i Urbanearsen och var bara glad i hela kroppen.


akkurat nå.

Den 2012-06-11 klockan 16:07:01

Idag är det måndag här i Bodö. Sanna jobbar och Elisabeth skolar eller något, så jag är ensam hemma. Det tyckte jag var lite trist, så jag gav mig ut på en långpromenad (=terrängvandring i den här staden) med Sannas kamera och himmel och pannkaka vad jag älskar den här naturen!!! Måste verkligen hålla mig i skinnet för att inte lägga ut en miljard bergbilder här, men jag antar att ni redan är trötta på dem och vi har varit här i typ tre dagar så jag ska lugna mig. Drog i alla fall en liten chillerill på en klippa innan jag promenerade hem igen.
Nu dricker jag kaffe och ritar en skattkarta, eftersom jag och Sanna byter av varandra på restaurangen så måste jag lägga ut nyckeln, men vi tyckte det vore roligare om jag lägger ut en karta till nyckeln och så får hon go-search. Hoppas hon hittar den, annars kommer hon vara tvungen att sitta ute och pilla navel tills dess att jag slutar i natt. Och det vore ju kanske inte sådär superkul för henne.
Nu ska jag se Youth in Revolt, äta middag och powernapa innan jag börjar jobba klockan sju. Hörez.

Det är en vädergrej

Den 2012-06-10 klockan 14:57:07
Just nu går livet ut på att invänta samtal.
Vi blir inringda om vi ska jobba och det beror väldigt mycket på om det är fint väder.
Sol = gäster = jobb.
Idag (och enligt väderprognosen för resten av veckan) är och kommer det vara molnigt och kallt. Så vi dricker mintte, ser avsnitt av den tydligen älskade serien Vampie Diaries, fotar och chillar runt i mjukisbyxor. Vi håller oss nära huset, och att fara ut och springa känns riskabelt. Vilket suger för naturen är helt fantastisk! Vi har blivit lovade scheman (skrivna veckovis) i framtiden och det kan bli så att vi jobbar alla dagar en vecka och bara någon enstaka en annan. Allt beroende på vädret.
Så jag dansar soldanser och hoppar runt i cirklar, med en telefon i närheten.


Det finns färger i en vind

Den 2012-06-10 klockan 02:40:28

Vi tog en cykeltur och hittade lite nice natur 2 minuter från huset. Kameran fungerar och Bodö levererar.

Bussbilder

Den 2012-06-09 klockan 21:10:03

MTV var här och gjorde ett repotage

Den 2012-06-09 klockan 17:33:31

De spelar svensk musik överallt

Den 2012-06-09 klockan 15:52:44
Mina fötter lever, makrill på macka är så fantastiskt gott och det första jag gjorde igår på jobbet var att tappa en hink med två liter såpvatten. Wiho.
Sedan var det en man som hatade sin fisksoppa och efter det droppade jag två askfat på uteserveringen. Men jobbet är fan jävligt nice ändå. Norskan är lite knölig men de flesta har överseende med att jag är svensk. Vi springer med disk, torkar bord, dansar till trubadurer och boundar med den andra personalen i partyköket.


Stolta och ömma flickor.

Den 2012-06-09 klockan 13:29:45
Eftersom vi blev inringda på jobb igårkväll och inte kom hem förrän ett i natt, så är vi lite trötta idag. Vi läser böcker, dricker te och äter pasta. Mest troligt kommer det att bli samma sak även ikväll, och innan det hoppas vi på att ha besegrat dörren från helvetet. Får se hur det går.


Det senaste dygnet

Den 2012-06-09 klockan 02:05:18
Eftersom vi inväntade viktigt samtal klev vi upp 06.30, satan så övertaggat, och gjorde havregrynsgröt.
Sedan biking till stan (tar bara en kvart), möte på Bryggerikaia 12.30 (pillade navelludd hela morgonen), skrev under 178 viktiga papper, möte på Skattekontoret med gullig gumma, fick norskt personnummer och nytt efternamn: Næsstrøm, skrek många glädjeskrik över fantastiskt jobbkontrakt, chillade med ostmackor på en kaj, beundrade vacker natur, planerade kidnappning av tjocka fåglar, åt nynynyfångade räkor, cyklade runt i hela Bodö och njöööööööööööt av livet!
Hurtigruten vinkade vi till när den passerade och kaptenen svarade med att honka i monsterhonken. Hela viken vibrerade, meheheh.
Shoppade morötter (gulrøtter), bytte till något tight och sprang en lång löptur i branta skogsbackar. Vi sprang åt var sitt håll och Agnes sprang vilse. Åt sedan en delikat pastamiddag (♥) och fick ett oväntat samtal.
När låset är låst.

Den 2012-06-08 klockan 11:54:52
När helvetesdörren inte gick att låsa från utsidan provade jag att låsa från andra sidan.
Självklart gick låset att låsa innifrån. Men fan inte att låsa upp.


EDIT: Dörren är fortfarande låst.

Vi hittade rätt hus

Den 2012-06-07 klockan 23:25:09
Ligger brevid Agnes i en 1,20s säng på en vei i norra Norge och snusar lössnus och hör norska mascarareklamer från vår fina rumskompis tv genom väggarna. Livet är alltså fantastiskt bra just nu.


Rullar över gränsen

Den 2012-06-07 klockan 15:10:19
Sitter på bussen mot Bodö och myser. En kille längst bak har massa knivar i en väska och vi trodde han skulle kapa bussen och döda oss tills vi hörde honom säga att han är kock. Hej då.

Imorgon smäller det.

Den 2012-06-06 klockan 19:23:22


Eller mest troligt inte, vad skulle smälla liksom. Men vi drar i alla fall, och det blir fett. Vet inte vad jag ska packa, vet inte hur man packar.
Så jag packar typ bara böcker och sockar. Kan man säkert leva en och en halv månad på om man vill. Varför man nu skulle vilja det. /aGNeS

PASTA, PLÅSTER, PESTO OCH INTE ALLS MYCKET PENGAR

Den 2012-06-06 klockan 00:18:26
Tackar Dollarstore och ÖB för sparade slantar. Vi är väldigt snåla studenter och därför dansade vi jubeldans när vi kastade ner majsen, nudlarna och knäckebrödet i vagnen. Känns bra, dock gick det åt bläck som satan till kvittona.

NORGE PÅ TORSDAG, bitches

Den 2012-06-05 klockan 23:05:35
Idag är det tisdag och jag och Agnes drar till Bodö på torsdag. På TORSDAG. Jag försöker få kontroll över allt som som ska med, men hur packar man för sex veckor? Enligt långsiktsdiagnosen ska det vara kallt och molnigt, nice. Sommaren kan bli kall i Norge, men den verkar ju fasen bli kall här också. Jag packar iaf fleecetröjan, regnstället och långkallingar och förbereder mig för rinnande mascara.
Bussen går klockan tio på morgonen och vi kommer komma fram till staden vi lämnar Sverige för tjugo över sju på kvällen. Det är alltså nio timmar buss. Soft ju. Med varsin resväska, MAAAAT och två cyklar. Hoppas busschaffisen är gullig och bjuder på Riesen.
Ett norskt fjäll och två svenska tjejer (som gillar fjädrar och eyeliner). Hehe detta blir bra.