om vårt jobb.

Den 2012-06-28 klockan 18:14:53
Vi fick en fråga av en läsare (hihihihihi vad kul det kändes att skriva det) som undrade vad jag och Sanna gör på vårat jobb, och då insåg vi att vi faktiskt aldrig riktigt berättat det. Det tänkte jag alltså göra nu, så kort som möjligt hehe.

Jag och Sanna jobbar båda på Bryggerikaia, som är en restaurang som ligger vid båthamnen i Bodö. Vi är anställda som servitriser, men vår huvuduppgift är mestadels "rydd", vilket innebär att vi springer runt och ser till att folk mår bra, hör ifall de har några önskemål, plockar bort efter att de ätit klart, bongar in de beställningar som de kastar åt oss, springer ut med mat när den är klar, och helt enkelt att göra allt för att underlätta och hjälpa till med att allt ska gå så smidigt som möjligt. Man skulle kunna säga att vi fungerar som hjälpredor, där vi har en grunduppgift (t ex att hålla det städat och snyggt på uteserveringen), men att när någon behöver få något fixat så fixar vi det. Säger någon till oss att fylla på cola i kylen, hämta mer is eller att bära ut drickor till bord 12 så vet vi hur man gör det.

Bryggerikaias uteservering.

Den enda nackdelen med att jobba så som jag och Sanna gör är att vi delar på heltid, och alltså inte får arbeta lika mycket som t ex Pone får. Våra veckor ser oftast ut så att vi jobbar varannan dag på vardagarna, och sedan jobbar vi båda två på helgerna då det behövs extra mycket personal. Eftersom det är säsongsarbete så påverkas vårt arbete väldigt mycket av väder, är det många gäster så behövs mer folk på restaurangen, och det är därför rätt svårt att räkna ut hur mycket man kommer tjäna och så. Man kan helt enkelt säga att när vi får jobba så tjänar vi fett bra, men att problemet ligger i att vi ibland inte får jobba så mycket som vi faktiskt vill.
I timlön får vi 125 nok, vilket motsvarar ungefär 147,5 svenska kronor, plus att vi får nattklubbstillägg (ob) på helgkvällar, så den är inte att klaga på. Hur täta vi blir återstår dock att se, allt hänger som sagt på hur ofta vi får jobba. I söndags fick jag liksom jobba tolv timmar, i tisdags fick jag jobba tre. Helt oförutsägbart är det, vilket kan kännas väldigt jobbigt ibland. Men hur som helst så trivs vi så oerhört bra på jobbet, tycker om våra kollegor massa mycket och har verkligen himla kul. Och det är ju ändå viktigast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0